7 Ocak 2008

Stage6




stage6.com yüksek kalitede videoların paylaşıldığı bir site. Doğal olarak kotalı ADSL kullanıcılarına hitap etmiyor. Youtube' dan farklı olarak kaliteden ödün verilmediği için dosya boyutları fazlasıyla büyük. HD videolara da rastlamak mümkün hatta...

Siteyi kullanabilmeniz için de DivX Web Player plugin yüklü olması gerekiyor. Eğer Firefox kullanıyorsanız gerekli plugin' i Firefox direkt kendisi bulup indirecektir. IE' de denemedim ama o da aksini yapmayacaktır herhalde.

Youtube ve benzeri video sitelerinden farklı olarak izlediğiniz videoyu indirmek isterseniz üçüncü parti tabir edilen yardımcı programlara ihtiyacınız yok. Dosyayı doğrudan .divx formatında bilgisayarınıza indirebiliyorsunuz. Sadece videonun ortasında yer alan play tuşunun hemen yanındaki aşağı ok resimli tuşa basmanız yeterli.

Sitede bu formatı oynatabileceğiniz programı indirmeniz için bir de link zaten verilmiş.

Ayrıca bilgisayarınızda DivX codecler yüklüyse rahatlıkla bu videoları da izleyebilirsiniz. Değilse de bu adreslerden güncel codecleri indirebilirsiniz.


Klite özellikle tavsiyemdir, her yönden çok başarılı bir codec paketi, ayrıca içinde Media Player Classic' de son sürümüyle geliyor. Yalnız bu siteden indireceğiniz .divx uzantılı videolar için DivX' in son versiyonuna da sahip olmanız gerekiyor olabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Her fikir önemlidir...