8 Ekim 2007

Yazılımcılara Devlet Desteği

Ulaştırma Bakanı Binali YILDIRIM' ın duyurduğu destek paketi hakkında ayrıntıları burada verilen videoda dinleyebilirsiniz.

Eğer bahsi geçen paket suistimal edilmezse yani yine "Hamil-i kart yakınımdır" çarkları işlemezse sektöre faydalı olacağı, maddi yetersizliklerden, vergi ve benzeri yüklerden projelerini devam ettiremeyen ya da yabancı şirketlere giderek projelerini değerlendirmeye çalışanlar için çok faydalı olacak. Böylece beyin göçü de bir nebze engellenmiş olur. Hayırlı olsun...

Konuşmanın özeti ise şöyle;

"Ar-Ge yani yazılım yapacak olan, bilgisayar konusunda buluşlar, araştırma yapacak olanları teşvik edeceğiz. Bunun birkaç türü var.

Bireysel girişim sermayesi: Diyelim ki bir konuda araştırma yapıyorsunuz projenizi getireceksiniz size teminatsız 100 bin YTL para verilecek.

İkincisi bir şirketsiniz Ar-Ge grubu oluşturdunuz 50 kişiniz var bunların sigorta primlerini devlet ödeyecek, vergi indirimi sağlanacak, Ar-Ge harcamalarını gider yazabileceksiniz. Böylece amacımız bilgi iletişim teknolojilerinde Ar-Ge
bütçelerine katkı sağlamak, Türkiye'nin dünyanın geleceği olan bilişimde hak ettiği yeri almasını mümkün hale getirmek. Çalışmalarımız bunun için. "

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Her fikir önemlidir...