11 Ekim 2007

Terör

Son günlerde hepimizi kahreden birçok şehit haberi aldık. Türkiye' mizin başı sağolsun...

Şehitlerimiz, Diyarbakır' da yaşanan bombalama olayı, sivillere yapılan saldırı, hepsi de PKK' nın gerçek yüzünü tekrar gösteren birer delil. Yüreğimiz yanıyor...

Hükümetin geciken kararı, halkın büyük tepkisinden sonra geçte olsa apar topar alındı ve sınır ötesi operasyon tekrar gündeme geldi. Bana kalırsa Irak' la yapılan anlaşma içerisinde bunu sağlayacak maddenin kaldırılması başından yapılmış bir hata, verilmiş önemli bir tavizdi. Sonunun bu olacağı da açıkça görülüyordu. Türkiye' nin elini kolunu bağlayacak bu madde, doğal olarak PKK' nın işine yarayacaktı. Durumu fırsat bilip, ses getirecekler eylemlere giriştiler.

Şimdi hakkımız olanı yapmaya kalkınca da bütün dünya ayağa kalktı, neredeyse bütün dünya karşımıza dikildi, yapamazsınız diye... Özellikle ABD başta olmak üzere birçok ülkenin, Irak' ta dönen çarklarına çomak sokulacağı endişesi, hepsini harekete geçirdi. Şehitlerimize bu kadar çabuk tepki verilmemişti ama bu konu hepsini çok rahatsız etti.

Bir başka ayrıntı da son dönemde yaşananların ardından Profesyonel Ordu projesi kapsamında Kara Kuvvetleri Komutanlığı' na 15 bin başvuru yapılmış olması. Türk halkı teröre karşı eline geçen her fırsatla yeniden kenetleniyor.

Başvuruların sağlık, fiziki yetersizlik, eksik evrak, hatalı başvuru gibi sorunlar dışında çok büyük bir kısmı kabul edilmiş ve başvuranların uygun görülen branşlarda sınavlara alınması için hazırlıklara başlanmış. Eminim ki böylesi mücadelenin sürekliliği ve başarısı açısından daha faydalı olacak.

Sonuç olarak bu cennet vatanın bir karış toprağında ya da özgürlüğümüzün bir anında gözü olanlar, gereken cevabı alacaklar ve bu ülkenin her bir ferdi bunun için gereken bedeli ödemeye hazır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Her fikir önemlidir...