25 Aralık 2008

Parlementodan Örnek Hareket

Maalesef bizim parlementomuz değil ama; İsrail... Bizde böyle bir uygulamaya gidilse isyan çıkar. Milletvekilleri ve bürokratlarımız "sendika istiyoruz" demeye bile başlarlar. Emekli maaşlarını düşürmeye niyetlenen, sosyal güvenlik yasasını kuşa çeviren, emeklilik yaşını Türkiyenin yaşam ortalamasının üzerine çıkaran ama buna rağmen kendilerine sürekli gelir artırımı uygulayan milletvekillerimiz, maaşının azlığından şikayet eden başbakanımız da dahil, meclis ötünde oturma eylemi yaparlar... Buyrun haberin detaylarını okuyun da anlaşılsın ne demek istediğim...

İsrail'de üst düzey yetkililer de tüm dünyayı vuran ekonomik krizin etkilerinden nasibini alacak.

İsrail'de yayımlanan Haaretz gazetesinin haberine göre, İsrail parlamentosu Knesset, aralarında cumhurbaşkanının da bulunduğu üst düzey yetkililerin maaşlarına gelecek yıl zam yapılmamasına karar verdi.

Üst düzey emekli maaşları da etkilendi

Cumhurbaşkanı, İsrail Merkez Bankası Başkanı, Başbakan, tüm bakanlar ve milletvekillerinin maaşları artmayacak. Ayrıca emekli maaşı alan 450 eski üst düzey yetkili de maaşların dondurulması kararından etkilenecek.

Kararın, Maliye Komisyonu Başkanı Avuşay Braverman'ın tavsiyesiyle alındığı kaydedildi. Bu yetkililerin maaşlarına her yıl otomatik olarak yüzde 3-3,5 zam yapılıyordu. Aradaki farkın 2010'da ödenebileceği belirtiliyor.

Hürriyet

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Her fikir önemlidir...