11 Mart 2009

Hamdolsun Krizi Gördük

Başbakan Erdoğan sonunda Türkiyenin de krizden etkilendiğini farketti. Kendisini bu hızlı ve kararlı reaksiyonundan dolayı ayakta alkışlıyorum.

Bütün ülkelerin ekonomisinden sorumlu ekipleri sürekli önlem paketleri hazırlamaya çalışırken, nakit döngüsünü canlı tutmak için çözümler ararken, Türkiyede de bu işi firmalar ve vatandaş kendisi kotarmaya çalışıyor. Hükümet durum karşısında şükretmemizi bekleyedursun, işletmeler kapanıyor, insanlar işsiz kalıyor, aileler dağılıyor, bir sürü psikolojik sıkıntı, sorun, sorun, sorun... Teğet geçecekti halbuki, tam göbeğimize saplandı... Hay aksi...

Başbakanımızda farketmiş sonunda krizi; büyük ihtimal pırlanta satışlarında ya da gemiyle nakliye işlerinde bir yavaşlama oldu, oradan farkettiler birşeylerin ters gittiğini. Yine de aslında onların iktidarları döneminde herşeyin nasıl da iyiye gittiğini vurgulamayı da unutmamış. O kadar zam başka ülkede yapıldı çünkü. En büyük paramız bugünün parasıyla 20 TL iken şimdi 200 TL' miz var ama bu önemli değil... Cumhuriyet tarihinin en hızlı borçlanmasını yaşadı devlet, bunun da anlamı yok... İşsizlik son 5 yılın en yüksek oranlarına ulaştı, kimin umrunda. Dolar rekor seviyelere ulaştı ama bizim ekonomimiz krizden bile etkilenmeyecek kadar güçlü ya, sorun yok; hamdolsun diyelim hep bir ağızdan...

Bir mitingde bazı rakamlar vermiş sayın başbakan, bazı oranlardan bahsetmiş ama nedense bir şekilde olumlu gözükebilen birkaç parametreden bahsetmiş sadece... Reel piyasalar ne olacak ? İşçinin vatandaşın hali ? Diğer ekonomik parametreler yürürlükten mi kalktı ? Hazinenin durumu ? Dış ve iç borçlar ?

Ben anlamam ekonomiden, makrodan, mikrodan ama benim bile görebileceğim kadar berbat durumdayız başbakanım, siz hangi ülkenin ekonomisinden bahsediyorsunuz ? Maliye bakanınız yumurtayla meşguldü en son, dalgınlıkla yanlış rakamlar vermiş olmasın size ?

Okuyun bakalım ne demiş Başbakan

2 yorum:

  1. Nee yoksa kriz size teget geçmedi mi?? Herkese geçti halbuki ya... tv de gördünüz mü hiç kendini yakanlar falan?
    Ben şahsen hiç görmedim (!)

    YanıtlaSil
  2. :)) ben de sarhoştum, hatırlamıyorum zaten :D bunlarda birer halüsilasyon aslında...

    Sonunda geçen gün bir paket açıklama zahmetinde bulundu başbakanımız, hakkını yemeyelim...

    YanıtlaSil

Her fikir önemlidir...