12 Ağustos 2012

Daldan Dala 7 - Terelelli

- Geçenlerde bir gece, rüya görüyorum. Rüyamda biriyle tartışıyorum, tanımadığım bir adam, arkasında da göç eden kuşların aldığı v formasyonunda bi sürü adam sıra sıra dizilmiş (bu kısmı ben de anlamadım). Adama çok kızıyorum; niyeyse. Bir tekme çaktım adama,  "gümmm" sesiyle uyandım... Duvara bir tekme atmışım ki, canımın acısını sonradan farkettim. Bir de uyandım kendi kendime  "bu ne gürültü be" diye söyleniyorum.

Rüya tabirlerinden anlayan varsa, bir izah ediversin, rüyada tekme atmak ne demek ?...

- İçimden geldi, haydi dinleyedurun şu şarkıyı da bir yandan... Canlı performanslarını da seyretmiştim, o kadar sevimli bir çift ki, yüzlerinde sürekli bir gülümseme var.


"Başbakan Erdoğan'ın eşi Emine ve kızı Sümeyye Erdoğan ile Dışişleri Bakanı Davutoğlu Myanmar'a gidecek. (Vakit Gazetesi)"
En son ne zaman bir şehit ailesinin evine gittiler acaba?

- Hergün şehit haberi, hergün bir yerlerde saldırı. Hep sabrımız taşıyor, hep bıçak kemiğe dayanıyor. Canlar yanıyor, yuvalar yıkılıyor. Yalancı gözyaşlarıyla, iftarlar tertip edilip, ağızlara bal sürülüp, gönderiliyor şehit aileleri.

Diğer yandan teröriste kucak açan, bağrına basan, davul zurnayla karşılayan yöneticilerimiz, kendi ülkelerindeki bütün problemleri çözdüler ya, bilmemneredeki müslüman kardeşlerine yardıma koşuyorlar.

( 21:20 - CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün PKK militanları tarafından kaçırıldı. Hayırdır, hani PKK ile sorunlarımızı konuşarak çözüyorduk, ne oldu? )

- Sosyal Medya' da sürekli bir Atatürk ve cumhuriyet düşmanlığı almış başını gidiyor. Allah topunuzun belasını versin. Ne anlatsan anlayacakları yok, belki bunu anlayıp bir irkilirler...

Akçay Belediyesi' ni tebrik ediyorum.

- Daha önce bir yazının içinde bahsetmiştim, ilköğretim okullarını İH yapacaklarmış diye, başladılar bile. Okuduğum ilkokul' da İH olmuş. Kına yakın bir taraflarınıza. Ülkenin bilim adamından, mühendisten, teknisyenden, teknikerden, eğitimciden çok imama ihtiyacı var ya...

- Suriye cadı kazanı, biz de ite kaka savaşa sürükleniyoruz. Savaştan kaçanları alıp topraklarınızda besliyorsunuz, adam polisinize, askerinize saldırıyor. Bayrağınızı indirip kendi bayrağını dikmeye kalkıyor.  Van depreminde kendi vatandaşını o kış soğuklarında uyduruk çadırlarda yaşamaya mahkum eden koca devlet, sığınmacılara bütün imkanlarını seferber edip barakaları bir şekilde yetiştirdi. Ceplerine para koydu, her türlü imkanı seferber etti ama bu şerefsizleri mutlu edemedi...

- Ekonomimizin ne kadar iyi durumda olduğuna dair halâ propanda yapılıyor. Yahu sormazlar mı adama, madem herşey bu kadar güllük gülistanlık da neden asgari ücret 700 TL diye? Sen kendi vatandaşının karnını doyuramıyorsun, nasıl ekonomik başarıdan söz edebiliyorsun?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Her fikir önemlidir...