25 Nisan 2012

Google Drive

Dropbox, Microsoft Skydrive gibi servislerden sonra beklenen hamle Google' dan geldi ve Google Drive hizmeti yayına başlıyor.


Başlangıçta 5 GB depolama alanı sunuyor. Anladığım kadarıyla servis her yerde hizmete başlamamış henüz, bu durumda da "kardeş, haberdar edersin değil mi?" tadında bir rica da bulunabiliyorsunuz Google' a.

Servis Google Docs ile entegre çalışacak. Şöyle bir not düşmüşler "HD video, Adobe Illustrator ve Photoshop da dahil 30'un üzerinde dosya türünü, ilgili program bilgisayarınızda yüklü olmasa bile tarayıcınızdan açın." Muhteşem bir özellik bence ;)

Dosyaları paylaşabilme, anlık olarak birden fazla kullanıcıyla birlikte dosya düzenleyebilme, ortak çalışabilme gibi özelliklerin yanında bir de dosyalarda yapılan değişiklikleri 30 güne kadar geriye dönük olarak takip edebilmek gibi radikal bir de özellik eklemişler. Dosyalar arasında arama yapmak gerektiğinde ise Google' ın arama teknolojilerini bir daha anlatmaya gerek yok herhalde.

Burada tutacağınız bütün dosyalarını PC, Mac, iPhone,iPad ve Android cihazlarla senkronize olarak saklayabiliyorsunuz.

Bu servisle birlite Google bir de Gmail kullanıcılarına bir müjde veriyor; Gmail' in 7.5 GB olan depolama alanı 10 GB olacakmış.

Google' ın hemen hemen bütün servislerinden faydalanıyorum ve hepsi de kusursuz çalışıyor. Ellerine sağlık Google amca :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Her fikir önemlidir...