2 Ocak 2012

2011' de neler olmuştu? - Bölüm 2

Pek de almanak tadında olmasa bile, en azından başlıkları hatırlamak adına işe yarar diye düşündüğüm konumuzun 2. bölümündeyiz.

Bir önceki yazının girişinde 2012' nin sonlarında yaşanacağı iddia edilen kıyamet günü senaryoları ve kehanetleri özet geçmiştik. Bu konuda yapılmış filmler, belgeseller, yazılmış kitaplar mevcut. Filmlerden biri de, sanırım önceki yıl, Türkiyede vizyona giren 2012 idi. Görsellerini, aksiyonu başarılı bulmuştum, hatta 3D bile olabilirdi ama maalesef "Amerikalı kahraman aile babası, ailesini ve dahası dünyayı kurtarıyor" modelinde ısrar edildiğinden, senaryo pek eğreti gelmişti... Benzer bir duyguyu Dünyalar Savaşı filminde de hissetmiştim. Film eleştirilerine nasıl geldik biz?

Konumuza dönelim; 2011' de neler olmuştu...


-Ankara' da patlama;

Ankara Sanayi Bölgesinde LPG tüplerinden sızan gazın patlaması yüzünden 17 kişi ölmüştü... Bu konu tehlikeli madde bulunduran küçük atölyelerin ne derece sağlıklı işletildikleri ve nasıl denetlendikleri sorusunu gündeme getirmeliydi, getirmedi...

- Erbakan vefat etti;

Eski Başbakanlardan ve Saadet Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan 27 Şubat' ta kalp yetmezliğinden vefat etti... Profesör ünvanlı, Türk siyasi tarihi için çok önemli, renkli bir kişilikti. Bugünkü siyasi tablonun çıkış noktası olan Milli Görüş fikrinin yaratıcısıdır.

Vefatı 28 Şubat' a denk gelseydi, ergenekon, balyoz v.s. gibi yeni bir dava daha gelebilirdi, neyseki tarih tutmuyor...

- Üzmez serbest;

Hüseyin Üzmez serbest bırakıldı.
14 yaşında bir kız çocuğunu taciz etmekten hüküm giyip, 2,5 sene de hapiste yatan Hüseyin Üzmez serbest bırakıldı. Kızın ailesinin değişen ifadeleri, o yaşta bir çocuğun, yaşadıklarına rağmen psikolojisinde bir sorun olmadığına dair verilen rapor, v.s. zamanında epey tartışılmıştı... (1)(2)(3)

- Tatlıses vuruldu;

İbrahim Tatlıses bir program çıkışı, silahlı saldırıya uğradı ve başında yaralandı. Allah şifalar versin dedik, geçtik, verdi, geçmiş olsun dedik... E biraz da su testisinin kırıldığı yerin stratejik önemi var... Bu da epey tartışıldı...

- Rusya vizesiz artık;

Türkiye ve Rusya arasında vizeler kaldırıldı, turizm (!) patlaması yaşandı... Ticaret güçlendi... Öyle işte...

- BDP' li vekil polise tokat attı...

BDP' li vekil başkomisere tokat attı.
Bir başka yerde, bir başka BDP' li vekil panzerlere taş atarken, Sebahat Tuncel' de bir başkomisere tokat atıyordu. Başbakan bunun için hukuki süreç başlatılsın dedi. Vekile birşey olmadı elbette, hem de PKK temsilcisi, nasıl dokunsunlar, vatansever değil, cumhuriyetçi, Atatürkçü değil, neyle suçlayacaksın ? Polisin görev yeri değişti diye biliyorum ama bir ararştırmak lazım, emin değilim... O dönemde şöyle yorumlamıştım..

Neyse sinirlendim şimdi, sonra devam ederiz artık... Görüşmek üzere...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Her fikir önemlidir...