12 Şubat 2008

ScribeFire - Firefox Blog Add-On

ScribeFire, Firefox için başarılı bir blog eklentisi.

Çalışma saatleri içerisinde blogunuza eklemek istediğiniz birşeyler olduğunda yaşayacağınız sıkıntılardan biri, bilgi işlem departmanının güvenlik politikaları sebebiyle blog panelinize erişememek olabilir. Bu durumda internet tarayıcı üzerinden gitmeye çalıştığınızda anında enselenirsiniz... Bu eklentiyle ne kadar saklanabildiğimizi, müdürümün tepkisine göre anlayacağım ;) sonucu size de bildiririm...

Firefox eklentileri arasında ulaşabileceğiniz ScribeFire ile Firefox üzerinden doğrudan login olarak yani web arayüzünü kullanmadan blogunuza yazı göndermeniz mümkün.

Basit ve küçük bir eklenti ama panele erişim şansınız olmayan noktalarda ya da zaman darlığında işe yarayacak kadar özelliği var. Şahsen bir süredir böyle birşeye ihtiyaç duyuyordum.

Kendi hesabınıza otomatik olarak login olabilir, birden fazla hesaba erişebilirsiniz. Wordpress, LiveJournal, Windows Live Spaces, TypePad ve Blogger için destek sağladığı gibi farklı servisler için de özel ayarlar yapabilmenize imkan tanıyor...



Powered by ScribeFire.

1 yorum:

  1. Türkçe Firefox 3 için kısa bir anlatım:

    Mozilla Firefox’un en son sürümü Firefox 3, yenilenen özellikleri ve kolay kullanımıyla, yine internet explorer’in en büyük rakibi. Açık kaynak kodlu ve ücretsiz tarayıcı Firefox bu sürümüyle de hızlı gelişmiş: internet ve bilgisayara daha uyumlu olmasının yanı sıra, İnterneti daha rahat kullanmanızı ve internette yapacağınız her işi daha az tıkla yapmanıza olanak sağlıyor. Bu sayfada Türkçe olarak sunduğumuz Firefox’un Genel Özelliklerini, görünümünü, Videolu anlatımını Dosya bilgilerini göreceksiniz. (Türkçe Firefox 3)

    Genel Özellikleri:
    Etiketleme Özelliği: İnternet adreslerini etkiletleyin, etiketlediğiniz adresi hemen bulun: Adres çubuğundaki yıldıza 2. tıklamanızda etiket (tag) ekleyebiliyorsunuz.
    Akıllı adres çubuğu: Daha önce girip adını hatırlamadığınız siteleri, firefox adeta isimleri ve title’larıyla ekliyor. Adres çubuğuna siteyle ilgili yazacağınız herhangi birşeyde istediğiniz sonuçlar karşısınıza çıkarıyor.
    Kolay yerimleri ekleme: Adres çubuğunuzun sağında yer alan yıldıza tek tıklama ile bulunduğunuz sayfayı yer imlerinize ekleyebiliyorsunuz.
    Virüs güvenliği: Bilmediğiniz ve güvenli olmayan sitelere girdiğinizde, Firefox size bu sitenin güvenli olmadığı konusunda bir uyarı verir.
    Hesap hırsızlığı güvenliği: İnternette yapacağınız alışverişlerde, banka hesaplarınıza girişte ya da önemli hesaplarınıza girişlerinizde, tarayıcı seçiminiz yine önem kazanıyor. Firefox 3 bu konuda tam destek sağlıyor. Ayrıca girdiğiniz web sitesinin yasallığını, kime ait olduğunu. Sitenin, sizin parolanızı kaydedip kaydetmediğiniz; site üzerinde sağ tık, “Sayfa bilgilerini göster” ardından “Güvenlik” sekmesinden inceleyebilirsiniz.
    İstenmeyen siteleri engelleme (Ebeveyn kontrolü): Firefox 3, İstenmeye sitelere ve istenmeyen indirmelere karşı da önlem alır.
    Otomatik Antivirüs: Firefox’unuzla indireceğiniz dosyalar, Firefox’a entegre edilmiş antivirüsle kontrol edildikten sonra size sunulur.
    Eklentiler: Firefox’un diğer tarayıcılardan büyük bir artısı olarak bilinen eklentileri, tarayıcınızı kendinize göre kişiselleştirmenizi sağlıyor. Buradan dilediğiniz eklentiyi tarayıcınıza ekleyebilirsiniz. (Eklentiler otomatik ve istediğiniz taktirde güncellenir. Yine dilediğinize göre dilediğiniz eklentiyi kaldırabilirsiniz.)
    Şifre Yönetimi (Parola Yönetimi): Şifre hatırlama seçeneğiyle birlikte, daha önce girdiğiniz ve otomatik çıkan “Hatırla” seçeneğine tıkladığınızda, birdahaki girişinizde şifrenizi tekrar girmenize gerek kalmayacak. (DİKKAT: Kendi bilgisayarınızın dışında “Hatırla” seçeneğini işaretlememeniz gerekiyor.)
    Otomatik Güncelleştirme. Herhangi bir güvenlik açığında, ya da herhangi bir güncellemede, otomatik olarak güncelleştirme sunulur. Güncelleştirme istediğiniz taktirde anında yüklenir ve entegre olunur.
    Pop-Up / Otomatik açılır pencere engelleyicisi: Otomatik açılır pencereler (Pop-Up) siz istemediğiniz sürece açılmayacak. Rahatsız edici olabilen pop-up’lar bazen çok sıkıcı oluyor. Ama firefox siz istemedikten sonra pop-up’ları engelliyor. Engellenen pop-up’ları sayfanın üstünde bulunan, “Engellenmiş Pop-Up’lar” bölümünden açabiliyorsunuz.

    Dosya Bilgisi:
    Dosya Boyutu: 7 Mb
    Sürüm: Firefox 3.0.5
    Üretici Firma: Mozilla Corporation
    Download: http://download.mozilla.org/?product=firefox-3.0.5

    Firefox Temaları (Firefox Görünümü Değiştirme)
    Firefox’unuza istediğiniz gibi görünümü verebilirsiniz. Şu Adreste: https://addons.mozilla.org/firefox/browse/type:2 hazır olarak bulunan yüzlerce temadan istediğinizi seçebilirsiniz, ya da dilerseniz sadece butonlarda değişiklik yapabilirsiniz. Biz altta Firefox’unuzu nasıl gösterebileceğinize dair birkaç görünüm sunduk.

    Türkçe Firefox 3 İndir

    Besleme (RSS) Okuyucusu
    Girdiğiniz sitenin RSS (Besleme okuyucularını) seçerek, daha sonra tekrar girmeden o bölümdeki haber, makale ya da verilen cevapları anında görebilirsiniz.

    İndirme Yöneticisi:
    Firefox 3'de indirme yöneticisinde de değişiklikler yapılmış, yapılan yeniliklerden biri antivirüs entegre olması bir diğeri de indirme işleminizde duraklama seçeneğinizdeki problemin giderilmesi.

    Bilgisayarınızı kapatırken, açık olan sayfalar kaydedilir:
    Yanlışlıkla kapattığınız sekmeler, firefox’un aklında. Dilerseniz tekrar açın. Geçmiş sekmesinden: “Yeni kapatılan sekmeler” bölümünde. Yanlışlıkla kapattığınız sekmeyi tekrar açabilirsiniz.

    Sekmeleri sürükle bırak:
    Eğer taracınızın sekmeleriyle çok ilgileniyor ya da çok uğraşıyorsanız bu yenilik çok işinize yarayacak. Dilediğiniz sekmeyi, sürükleyerek dilediğiniz yere getirebiliyor ve böylece kullandığınız pencereyi istediğiniz şekilde ayarlayabiliyorsunuz.

    Firefox 3 Videosu:
    http://video.google.com/googleplayer.swf?docid=6974251107290777608&hl=en&fs=true

    Altıntı: http://downhack.com/15-turkce-firefox-3-indir.html

    YanıtlaSil

Her fikir önemlidir...