21 Ocak 2008

Copyscape - İçerik Koruma


Özellikle yurdum webmaster' ında yaygın olan kopyalama yoluyla içerik oluşturma alışkanlığına çözüm olmasa bile bir süre sonra yıldırabilecek bir çözüme rastladım. Bu adreste görüp incelediğim Copyscape hakkında ben de görüşlerimi belirtip, linkini vermek isterim. Arkadaşa da araştırması için teşekkürler. Gerçi bu da bir nevi kopya içerik gibi oldu ama konu hakkındaki bir kaynak tan haberdar edebilmek adına hoşgörülebilir bence :)

Siteye girdiğinizde karşılaştığınız basit arayüzde arama kutucuğuna araştırmak istediğiniz içeriğin bulunduğu sayfanın linkini yazıp arattığınızda, benzer ya da aynı içeriğe sahip sayfalar varsa bunların listesi geliyor. Normal şartlarda arama motorları üzerinde çok daha fazla zaman harcayarak, farklı kombinasyonlar deneyerek bulabileceğiniz bu adresleri tek noktada toparlayabilmek çok faydalı...

Buna ek olarak kendi çabanızla ilgili site sahibine ulaşıp da sonuç alamadıysanız da Utanç Duvarı aracılığıyla bu siteleri deşifre edebilir, eğer hala vicdanları biraz varsa, utanıp kopyacılıktan vazgeçmelerini sağlayabilirsiniz. Utanç Duvarı' nı ve buradan sonuç almış blog yazarlarının yazılarını da okursanız, başarılı sonuçlar aldıklarını ifade etmişler.

Gelişen Türkiye' mizde üretenin emeğine saygı duymayı öğreneceğiz birgün... umarım...

2 yorum:

  1. Kaynak olarak böyle gösterdiğin sürece istediğin gibi yazılarımı alıp yayınlayabilirsin.Bir çok yazarda bunu önemsemez.Kolay gelsin

    YanıtlaSil
  2. Yazı içerisindeki ifadem işin biraz da şaka tarafı... Benim için de aynı şey geçerli, emek sarfettiğim bir işi keendisinin gibi göstermesin insanlar, yeter... Bu siteye sizin sayfanızdan rastladıysam, nasıl bulduğumu bu şekilde belirtmek de bence daha etik bir tavır olur. Yaklaşımınıza da teşekkür ederim.

    YanıtlaSil

Her fikir önemlidir...