22 Ocak 2008

Baronun Başbakana Cevabı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan' ın İspanya' da konuşması sırasında sarfettiği "Türban siyasi simge ise n'olmuş" genel kalıbındaki ifadesinin ardından İstanbul Barosu' nun yaptığı bir açıklama var. Sabah gazetesinde yayınlanan bu açıklama, Türkiye' nin içinde bulunduğu durumu aydınlatmak açısından çok önemli.

İktidar partisinin başında bulunan ve Türkiye' yi başbakan sıfatıyla temsil eden kişinin hukuk konusunda yetersizliğini de ortaya koyan açıklamanın detaylarında başbakanın iddiasının aksine Avrupa ülkelerinde de siyasi simgelerin yasak olduğu, AİHM kararları ile de bunun sabitlendiği, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası ve mahkemeler yoluyla bu konuda netleşmiş kararların olduğu belgeleniyor.

AKP' nin geçmişinden miras olarak gelen şeriat özlemini hala yaşattıklarını ve bu yolda çaba sarfettiklerini bu ifadesiyle net olarak gösteren, hatta itiraf eden başbakanın, toplumu nasıl bir bölünmenin ve ayrılıkçılığın içine sürüklediğini bildiğinden ve zaten amaçlarının da bu olduğundan artık iyiden iyiye şüpheleniyorum. Beni asıl üzen, bu durumun herkes farkında olmasına rağmen, hukukçuların ve diğer siyasi partilerin neden sağlıklı tepkiler vermedikleri...

%47' lik oy oranı bu ülkede iktidarlara istediklerini yapabilme hakkı veriyorsa, birkaç torba kömür, biraz para ve zümrelere özel ilgi, icraattan daha önemli ve oy vermek için yeterli sebepse, demokrasi olarak tanımladığımız değerleri ve vatandaşlık bilgimizi tekrar gözden geçirmemiz gerekiyor.

Tarih bilgisi ve analiz yeteneğini ise artık sayın vatandaşlarımdan maalesef bekleyemiyorum, zira onların daha önemli magazinel ve sportif sorunları var...

UYAN TÜRKİYEM, SİLKİN VE KENDİNE GEL...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Her fikir önemlidir...