14 Aralık 2007

Haremlik Otobüsler

Biz nasıl bir ülkede yaşıyoruz ? Türkiye' de neler oluyor... Sadece İmam Hatip Lisesi öğrencilerine özel otobüs servisleri de başladı sonunda.

Servisten de sadece kız öğrenciler yararlanabiliyor, erkek öğrenciler bir şekilde gitsin artık.

Bir de şu noktası var konunun ki o çok daha trajikomiktir, arkadaşlar sığışamıyorlarmış, bu otobüsler dar geliyormuş da o yüzden körüklü otobüs talep ediyorlarmış. Sizi gidi zibidiler...

Durumu görüntülemeye çalışan gazetecilere, okul yönetimi tehditler savurarak ve ağızlarından tükürükler saçarak saldırıyor, İETT otobüs görüntülendiği halde durumu yalanlıyor... Servis şöförleri isyan ediyor, bir noktada haklılar da...

Birkaç soru geliyor aklıma;

- Bu hatunların diğerlerinden ayrıcalığı nedir ? Özel statüleri nereden kaynaklanıyor ? Hangi tarikatın, hangi özel (!) birimine bağlılar ?

- Aynı okuldaki erkek öğrencilerin canı can değilde patlıcan mı ? Yoksa onların servisi de ayrı mı ?

- Eğer öyleyse (ya da değilse bile) 2007 Türkiyesinde haremlik - selamlık otobüs kaldırmak, hangi zihniyetle açıklanır ?

- Hepsinden daha önemlisi diğer bütün öğrenciler, indirimli de olsa, toplu taşıma hizmetinden ücretini ödeyerek yararlanıyor; onların suçu ne ? Neyi eksik yapıyorlar ? Bu çocuklarının onlardan ne farkı var ?

Son sorum da bu işin sponsorluğunun hangi tarikat tarafından üstlenildiği... Devlet öğrencilerine sahip çıkamaz, okullarda uyuşturucu, sigara, fuhuş, çeteleşme ve benzeri durumlara çözüm getiremezse tarikatlar da devreye girip işte böyle, kendi militanlarını koruma altına alırlar... Bu aynı zaman da diğer bütün İmam Hatip mezunları ve öğrencilerini de karalamaktır, hakarettir.

Evet, şimdi kim bu durumu açıklayacak ? Cevabını kim verecek ? DSP İstanbul Milletvekili Ayşe Jale Ağırbaş tarafından İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın yanıtlaması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisine verilen soru önergesi hasıraltı mı edilecek ?

Uyan Türkiyem Uyan... Kime oy verdiğini, ülkeni kime emanet ettiğini de bir daha düşün... Bunlar ileride olabileceklerin sadece basit örnekleri...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Her fikir önemlidir...